memories's FotoPage

By: memories remains

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 15-Feb-2010 15:32 Email | Share | | Bookmark
A'kum...

Esok 16hb aku admit ward dh..so 17hb insyaallah baru di induce..dikesempatan ini (cam nk raya plak ye) aku nk mintak maaflah kt korg sume klu aku ade terwat salah sepanjang perkenalan kite k (cheh)..klu terhutang tlg lah bgtau eh..hehe..

Doakan aku n baby aku selamat eh..dipermudahkan mase bersalin nnt..n sihat ok..amin..


Monday, 11-Jan-2010 09:44 Email | Share | | Bookmark
Ada saman ke??

 
 

Pengumuman...Terbuka kepada kawan baik di fp ni saja.. hehe..

Korg ade x kena saman sbb membawa ferari ataupun kete datsun tonggek kerana melanggar undang2 jalanraya???PASTU KLU NK BYR N SETTLEKAN SAMAN2 KORG....sila bgtau aku..ni Ins.Johan nk tlg..klu dpt diskaun rejeki korglah...ok..


Wednesday, 6-Jan-2010 06:28 Email | Share | | Bookmark
Resepi Karipap Telur n Sotong Percik

Kebetulan si Papai n Oli suh mskkn resepi di atas,so brlh aku perasan ade entry baru dr mas n juju..hehe..punyelah lame x bukak fp..asik no berfb...

RESEPI KARIPAP TELUR

Tepung gandum-2 cwn
Sedikit garam-secukup rasa
Mentega-2 sudu,cairkan
Air-agak2lh sesuai utk diuli (pdhal aku x hinggat..hehe..)


Cara Wat Mari Aku Ceritakan

Masukkan tepung,garam n mentega yg dicairkan dlm mangkuk n campur ngan air tuk di uli..ko uli lah smp die dh x melekat kt tangan..n nampak teksturnye x keras n x lembik sgt k..

Pastu ko wat cam doh tu uli n gunalah pengeleng(btol ke ejaan tuh hehe..)dh agak x bp tebal amik piring ko tekapkan kt tepung tuh..sbb karipap telur ni kan besar skit..

Dh jdk bulat cmtu..ko kelim siap2 kiri dan kanan karipap tersebut sbb nnt nk mskkan telur...n make sure xde lubang..karang telur terkeluar plak..pastu dh pecahkan telur ko smbg kelim tu smp abis..

Ok siap..leh goreng..minyak byk n api kecil ok...

RESEPI SOTONG PERCIK

Sotong Sedang - 4 ekor
Bwg Kecil - 4 biji (biji ke ulas nk sebut ek.. )
Bwg Putih - 2 ulas
Halia - sebesar ibu jari je..
Lengkuas - sebesar ibu jari gak
Serai - 2 batang (1 diblend,1 diketuk je)
Daun limau purut - 2 helai
Daun kunyit
Cili kering - 2 biji
Cili padi - 4 biji
Cili merah besar - separuh biji
Asam jawa - sesudu teh
santan - 4 sudu

Cara Watnye Mai aku Stori

Sotong tu bakar dulu ye..

Kuah Percik
Blend bwg merah,bwg putih,halia,serai,lengkuas ngan sume cili2 tuh..tumis ngan sedikit minyak smp naik minyak..mskkn serai yg dh diketuk td..mskkn garam sedikit n gula...mskkn daun limau purut n daun kunyit yg dihiris halus td..mskkn asam jawa n santan..dh siap...

Dh siap..sotong td mskkn dlm pinggan n curahkan kuah percik td..k..siappppp...


Tuesday, 5-Jan-2010 11:44 Email | Share | | Bookmark
kisah aku plak

02/01/2010.....birthday aku yg ke 29 taun lor..

takde sape2 hengat!!!

takpelah...walaupun tarikh yg tak penting itu luput dr ingatan...aku tau dlm kepala korang sume ada lagi terselit2 celah2 memori bersama aku ini

cuma aku nak request korang doakan aku DIPERMUDAHKAN, DISELAMATKAN..DIJAUHKAN DARI BAHAYA masa melahirkan anak ke 2 aku nnti...


Tuesday, 5-Jan-2010 06:44 Email | Share | | Bookmark
cite aku..

aa, kekwan smua..korg mesti nak tau pe perkembangan aku kan..so kat sini aku story ar skit..disebabkan plan aku ni asyik tertangguh je dari thn lepas,aku ngn bf aku pun dh bincang ktorg nak kwin je trus..takde ar buat awal thn ni..maybe ujung thn gak..tapi smua tak confirm lagi,tpi yg pasti tahun 2010 ni aku akan kawin..so,pe2 tunggu ar perkembangan dari aku k..doakan aku ye..tah nape asyik nak tertangguh je plan tunang aku tu so harapnya plan kawin ni berjalan lancar..amin..he


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net